Veelgestelde vragen

1. Wat is de Nasentia neusinhaler?

De Nasentia neusinhaler is een stick gevuld met etherische oliën, met als doel uw fysieke en mentale gezondheid door middel van aromatherapie te verbeteren. De oliën zijn 100% natuurlijk en biologisch. De geur van deze oliën is bedoeld om de hersenen te prikkelen met een bepaald effect. Uit onderzoek is gebleken dat aroma’s de hersenen positief kunnen beïnvloeden.

De inhalers die Nasentia heeft ontwikkeld zijn ‘Eetlustremmend’, ‘Energie’ en ‘Rust’. ‘Eetlustremmer’ vermindert uw eetlust en houdt deze onder controle. ‘Energie’ verbetert uw ademhaling en verhoogt uw focus. ‘Rust’ geeft u rust en heeft een kalmerende werking. Elke inhaler heeft zijn eigen blend. In onze webwinkel vindt u onze verschillende inhalers en hun werking. Zo ziet u welke inhaler het beste bij u past!

2. Wat zit er in de Nasentia neusinhalers?

De Nasentia neusinhaler is een stick gevuld met etherische oliën, met als doel uw fysieke en mentale gezondheid door middel van aromatherapie te verbeteren. De oliën zijn 100% natuurlijk en biologisch. Denk hierbij aan planten, bladeren en fruitsoorten.

Eetlustremmer: grapefruit, citroen, bergamot, pepermunt en kaneel

Energie: sinaasappel, limoen, pepermunt en eucalyptus

Rust: citroen, bergamot, lavendel, pepermunt en cederhout 

3. Wat is de beste manier om de Nasentia neusinhaler te gebruiken?

Schud voor gebruik uw neusinhaler licht heen en weer. Draai vervolgens de dop eraf en plaats de neusinhaler dicht onder uw neus. Inhaleer de vrijgekomen aroma’s voor een effectieve werking van de door u gekozen blend. Wij adviseren u bij gebruik rustig in te ademen en niet hard te snuiven.

De neusinhaler dient na gebruik gesloten te worden. Bewaar uw neusinhaler op kamertemperatuur voor de maximale houdbaarheid.

4. Hoe vaak mag de Nasentia neusinhaler gebruikt worden?

De Nasentia neusinhaler bevat etherische oliën. Hierdoor mag deze zo vaak gebruikt worden als uzelf wenst. De werking en duur hiervan verschillen per persoon. Indien bij u de werking is verminderd, kunt u het inhaleren blijven herhalen zo vaak u wilt. Aan het inhaleren van de aroma’s is geen limiet verbonden.

5. Hoe lang mag je de Nasentia neusinhalers blijven gebruiken?

Gezien de aroma’s van de Nasentia neusinhaler een tijdelijke werking hebben, is er voor het gebruiken van de inhalers geen maximale duur vastgesteld. U kunt de inhalers zo lang gebruiken als u wilt. Volg hierbij uw eigen gevoel en intuïtie.

6. Mogen de Nasentia neusinhalers gecombineerd worden met elkaar?

De inhalers kunnen en mogen gecombineerd worden met elkaar. Dit houdt in dat u ze, indien wenselijk, alle drie mag gebruiken in dezelfde periode. Wel is het verstandig om ‘Rust’ en ‘Energie’ niet direct na elkaar te inhaleren, gezien deze een tegengestelde werking hebben. Maar u kunt ‘Energie’ wel degelijk in de ochtend of gedurende de dag inhaleren en bijvoorbeeld ‘Rust’ in de avond. ‘Eetlustremmer’ kan te allen tijde worden gebruikt, ook in combinatie met ‘Rust’ en ‘Energie’.

7. Wat doet aromatherapie en waar is het voor bedoeld?

De exacte betekenis van aromatherapie is het behandelen met geuren. Het betreft een vorm van kruidengeneeskunde. Dit is gebaseerd op het gebruik van etherische oliën van planten, bladeren en fruitsoorten. De Nasentia neusinhalers bevatten een blend van deze biologische oliën. De aroma’s die hierbij vrijkomen, kunnen een bepaalde prikkeling geven aan uw hersenen. Dit heeft een therapeutisch effect op de mens.

8. Zijn de Nasentia neusinhalers veilig in gebruik?

Ja, doordat de neusinhalers 100% natuurlijke oliën bevatten, is het gebruik hiervan niet schadelijk voor uw gezondheid.
Indien u allergisch bent voor een of meerdere van de ingrediënten raden wij u af om de Nasentia inhaler te gebruiken. Bekijk de verschillende neusinhalers op onze website om te zien welke oliën deze bevatten.
     
9. Wat is de minimale leeftijd om de Nasentia neusinhalers te gebruiken?
  

In principe is er voor het inhaleren van natuurlijke oliën geen minimale leeftijd vastgesteld. De inhalers zijn voor jong en oud. Wij raden echter niet aan om de inhalers te gebruiken bij kinderen onder de vier jaar. Gezien de oliën een sterke geur kunnen afgeven. Mocht u er toch gebruik van willen maken, adviseren wij u om de inhaler (vooral na de eerste opening) op verdere afstand te houden van de neus.

10. Hebben de Nasentia neusinhalers een houdbaarheidsdatum?

Op de onderzijde van uw inhaler ziet u de exacte houdbaarheidsdatum (ongeveer twaalf maanden).

Na het openen van de neusinhaler is deze tot ongeveer drie maanden te gebruiken, mits u de inhaler na gebruik weer goed afsluit. Na deze periode zal de geur afnemen en zal de werking minder merkbaar zijn.

11. Wat is de levertijd?

Bestellingen die op werkdagen voor 18:00 uur worden geplaatst, zullen dezelfde dag nog verstuurd worden. Over het algemeen ontvangt u de bestelling de volgende werkdag in huis.
Mocht een product niet voorradig zijn of vindt er vertraging plaats bij PostNL, dan zult u uw bestelling binnen twee à drie werkdagen ontvangen.
Indien u de bestelling na deze periode nog niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op via info@nasentia.nl.
    
12. Hoe worden de Nasentia neusinhalers verzonden?
   

De inhalers worden verstuurd in een envelop. Deze passen gewoon door uw brievenbus, daarvoor hoeft u niet in huis te blijven.

13. Wat zijn de verzendkosten?

Binnen Nederland zijn de verzendkosten gratis. Voor verzending naar het buitenland gelden de normale posttarieven.

14. Met welke methodes kan ik betalen?

De betaalmethodes zijn:

- iDeal
- PayPal
- Apple Pay
- Google Pay
- Amex
- Maestro
- Mastercard
- Bancontant
- Visa